Favoritter,  Halloween,  Oppskrifter

Oppskrift: Pumpkin Cupcakes

Jeg lovte å dele oppskriften på pumpkin cupcakes som jeg lagde tidligere i uka, og en lovnad er en lovnad.

 

Disse kan selvsagt spises året rundt, men egner seg spesielt godt nå i oktober. De smaker:

 

 

Gresskar
For å lage disse muffinsene trenger du mos av enten gresskar:

 

… eller butternut squash (også kallt flaskegresskar):

 

 

Gresskar kan være litt utfordrende å få tak i, men butternut squash har de i alle fall på Meny og lignende. Det skal visst også være mulig å få kjøpt ferdig gresskarmos på boks, men vi har prøvd å få tak i det tidligere uten hell. Det er jo uansett best med fersk gresskar, selvsagt.

 

Hvordan lage gresskarmos:
Først deler du opp gresskaret, skreller bitene og fjerner alle frøene med en skje. Så kan du enten dampkoke gresskarbitene i en kjele til de er møre, eller du kan bake bitene i ovnen ved 175°C i 30-45 min til gresskarkjøttet er mørt (vi pleier å bruke metode nr 2). Deretter moser du bitene med stavmikser eller i en foodprosessor, og avkjøler mosen. Denne kan fint fryses, så det kan være lurt å lage litt når du først er i gang. Husk da å merke pakkene med hva de inneholder, så unngår du orange mysterier i fryseren

 

 

PS: Bruk hansker når du håndterer butternut squash, for du kan oppleve å få røde, såre og tørre hender av den. Ikke spør meg hvorfor, men det er visst ganske vanlig. Jeg opplevde det selv i fjor, og det var ikke noe kjekt mens det stod på. Det tok 3-4 timer før jeg var back to my old self!

 

Pumpkin spice inneholder ikke (som mange tror) gresskar, men er en miks av nydelige krydder. Dette kan du fint blande selv altså, men jeg har brukt en ferdigblandet vi fikk tilsendt fra Juniten.

 

Slik blander du pumkpin spice selv:
3 ts kanel
2 ts tørket ingefær
2 ts muskat
1.5 ts malt nellik
(og evt 1.5 ts allehånde, men dette kan sløyfes)

 

Denne blandingen både lukter og smaker aldeles nyyyyydelig, og du kan bruke det i forskjellig bakst (f.eks. gresskarpai) eller drysse over kakaoen eller latten.

 

Så er det tid for å gå i gang med selve bakingen!

 

(til ca 28 stk cupcakes):
230 gr mykt smør
400 gr sukker
4 romtempererte egg
2 ts vaniljeessens (evt vaniljesukker)
3 ts pumpkin spice
2 ts bakepulver
390 gr hvetemel
150 gr gresskarmos

Topping (til ca 12-15 cupcakes)
120 gr kremost naturell
25 gr smør
1/2 ts vaniljeessens
120 gr melis
1 kryddermål med pumpkin spice
Evt matfarge
(Jeg brukte konditorfarge til den grønne og pastafarge til den orange)

Utstyr:
Muffinsformer og muffinsbrett

 

Forvarm ovnen til 175 grader.

 

1) Rør smør og sukker hvitt (med kjøkkenmaskin eller miksmaster).

 

 

2) Tilsett eggene, ett om gangen.

 

 

3) Tilsett vaniljeessens/vaniljesukker og gresskarmosen, og blandt godt. Her er det lurt å gå over til sleiv, for det kan bli litt vel tungt for en miksmaster.

 

 

4) Sikt inn hvetemel, bakepulver og pumpkin spice, og bland godt. Røren blir ganske tykk, sammenlignet med en vanlig muffinsoppskrift.

 

 

5) Sett muffinsformer i et muffinsbrett (dette for at de skal beholde en fin, rund form). Bruk to skjeer eller bakesprøyte til å fylle formene med røren (ca 2/3 full).

 

 

6) Stek på 175 grader i 20 minutter.

 

 

7) Mens muffinsene steker, kan du lage toppingen. Oppskriften på denne holder til ca halvparten av muffinsene, så hvis du skal pynte alle sammen må du doble oppskriften.

 

 

Pisk først kremosten så den blir en myk krem. Tilsett melis, pumpkin spice, vaniljeessens/vaniljesukker og evt farge. Pisk godt sammen. Skal du bruke en kakesprøyte, kan du fylle den allerede nå. Sett så kremen kaldt.

 

 

 

8) Muffinsene avkjøles på rist, og det er viktig at de er helt avkjølt før du går i gang med pyntingen. Har du valgt å lage pynt til kun halvparten, kan du fint legge det resterende i fryseren. Kjekt å ha på lur, sant???

 

 

Mens de avkjøles så har du god tid til å rydde opp etter deg på kjøkkenet.
Rydding er viktig.
Rydding er nesten viktigst.

 

9) Pynt med kremen og evt passende dekor. Du kan enten velge den raske metoden, ved å lage grønne ruker:

 

 

… eller ta deg litt bedre tid og la kreativiteten få utfolde seg.

 

(Den lilla dekoren er melis, vann og blå og rød matfarge)

 

 

Deretter: nyt og del med alle som fortjener det!

 

Nå som du garantert har igjen rester av gresskarmos, kunne du tenke deg oppskrift på gresskarpai? Den finner du her!

 

— — — — — — — — — — — — — — — —

Følg Ølbryggerfrue på Facebook

Følg Ølbryggerfrue på Instagram

 

Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
7 years ago

[…] En annen tradisjon vi har er gresskarpai på Halloween. Men tradisjoner skal man ikke kødde altfor mye med, så paien får vente til på tirsdag. Istedet ble det pumpkinspice cupcakes til dessert, med orange ostekrem. Disse finner du oppskriften på her. […]

trackback

[…] uke delte jeg oppskriften på pumpkin cupcakes med ostekrem. En annen oppskrift mange lesere har etterlyst er fruens ostekake med Hapå og stout, så da må […]