Oppskrift: Pizzasnurrer med øl, meskemel og kjøttsaus
Skjeeeeera! I går så var jeg så sliten og lei etter endt arbeidsdag. Ja, faktisk var jeg litt grumpy.
Så måtte jeg jo i gang med middagsmekking til både tobeinte og firbeinte, og bare tanken gjorde meg enda mer grumpy.
Men etter 40 minutter på kjøkkenet, litt humming og nynning og indiske krydder, så var denne jenta her blid som ei sol igjen.
Matlaging har altså blitt terapi for frua. Jeg gir meg ende over!
Jeg lovte dere flere oppskrifter denne uka, og her er første oppskrift ut. Jeg lagde to typer pizzasnurrer på samme dag, denne med meskemel og en med meskekorn.
300 gr hvetemel + litt til
100 gr meskemel
25 gr tørrgjær
1/2 ts salt
1 dl øl (lys type)
1,3 dl vann
2 ss oliven- eller rapsolje
(Dette blr 16-18 snurrer)
Les hvordan du lager meskemel…
Ølen jeg brukte var Radix Lecti IPA fra Westum Hjemmebryggeri. Bryggesjefen der har beskrevet denne som «skummelt lettdrikkelig med fruktig smak og en mild «grassy» finish. ABV 6.8%».
Det hører til historien at denne kommer fra keg, tappet av frua sjøl mens Ølbrygger´n var borte på ølfestival. Kort oppsummert fra Insta:
Fyll:
Det er egentlig opp til deg hva du ønsker å ha på. Selv valgte jeg hjemmelaget kjøttsaus og mais.
Og husk at det blir ingen pizza uten ost!
Til hjemmelaget kjøttsaus trenger du:
400 gr kjøttdeig
2 bokser med grovhakkede tomater
1 løk
Et par hvitløksfedd
Salt, pepper og basilikum eller oregano
Oppskriften kommer lenger ned i innlegget.
Bland alt det tørre i en bolle.
2Varm opp øl og vann til ca 30 grader, og bland dette + oljen med det tørre. Elt deigen godt sammen. Evt kan du bruke en kjøkkenmaskin; 5 minutter på lav hastighet, deretter høy hastighet i et par-tre minutter.
Sette deigen til heving på et lunt sted til den når dobbel størrelse (ca 40 minutter).
Mens deigen hever, har du tid til å gjøre i stand kjøttsausen.
Brun kjøttdeigen i ei panne. Hakk løken og hvitløken og la det surre sammen med kjøttet i et par minutter mot slutten.
Hell over tomatene. Om du ikke liker tomatbiter på pizzaen, kan du enkelt mose de med en stavmikser i en bolle først (tips: legg et håndkle eller kjøkkenpapir over bollen mens du moser, så slipper du tomatsprut over halve kjøkkenet). Smak til med sukker, salt, pepper og basilikum eller oregano, her er det smak og behag som gjelder. La dette surre et par-tre minutter, og voila – sausen er klar.
Ønsker du kraftigere tomatsmak kan du tilsette ketchup eller tomatpurre (sistnevnte bør du da la surre i panna med kjøttet et minutts tid, før du tilsetter de hakkede tomatene. Dette for å fjerne råsmaken).
Sett stekeovnen på 225 grader. Dryss litt hvetemel på bordet og hvelv ut deigen. Et alternativt tips jeg har lært av Wenche i God Morgen Norge (og Wenche veit hva hun snakker om!) er å ha litt olje både på bordet og hendene, så slipper man å bruke så mye mel.
Elt deigen og form den til en avlang bolle, før du kjevler den ut til en rektangulær leiv.
Fordel kjøttsausen på deigen.
… og dryss over mais og halvparten av osten.
Rull deigen sammen til ei pølse, og del opp i 2-3 cm tykke skiver. Legg skivene over på et bakepapirkledd stekebrett (det blir to brett).
Fordel resten av osten på snurrene, og dryss over litt oregano. Snurrene skal steke i 15-20 minutter. Følg med mot slutten, så de ikke blir brent på toppen.
Mens snurrene steker, så har du god tid til å rydde opp etter deg på kjøkkenet.
Rydding er viktig.
Rydding er nesten viktigst.
La de hvile et par minutter etter stekingen, og server så til sultne gjester!
Kommer snart på bloggen: Pizzasnurrer med øl, meskekorn og skinke
Moms!
— — — — — — — — — — — — — — — —
Følg Ølbryggerfrue på Facebook
Følg Ølbryggerfrue på Instagram
[…] Her kommer oppskrift 2 av 2 på pizzasnurrer. Denne her er med meskekorn, mens den jeg postet i går var med meskemel, øl og kjøttsaus. […]