Oppskrifter

Oppskrift: Staut browniefudge med salt ølkaramellsaus

Lyst på noe godt i helga? Denne saftige brownien er superenkel å lage – og helt kriminelt god!

 

 

250 gr mørk sjokolade
120 gr usalta smør
4 store egg
250 gr brunt sukker
70 gr mel
20 gr kakao
1/3 ts bakepulver
1/2 ts havsalt
1/2 ts vaniljeekstrakt
1/2 dl imperial stout

 

 

Til salt karamell- og ølsaus trenger du:

2 dl sukker
1.5 dl varm fløte
Havsaltflak
1.5-2 dl mørkt øl
1 ss smør

 

 

Never mind vannskåla på bildet, er bare jeg som surrer…

 

 

 

Sett stekeovnen på 175 grader.

 

Smelt sjokolade og smør i vannbad.

 

 

Bland egg og sukker, og rør det inn i røren. Dette skal ikke vispes!

 

 

Sikt hvetemel, kakao, salt og bakepulver inn i røren.

 

 

Spe med øl, litt etter litt, mens du rører kraftig sammen.

 

 

Tilsett vaniljeekstrakt. Her kan du evt bruke ei lita teskje vaniljesukker istedet, som du tilsetter sammen med melet.

 

 

Hell røren i en 25 cm springform.

 

 

Stekes i ca 30 min. Den skal være fast i midten, men ikke helt gjennomstekt.

 

Mens brownien steker, kan du lage karamellsausen.

 

 

Varm opp fløten i en kjele, på middels varme. Det er viktig at den bare blir varm, den skal ikke koke!

 

Samtidig smelter du sukkeret i en tykkbunnet kjele på middels varme. Ikke rør (med mindre du ser at det brenner seg i kantene). Når sukkermassen får en karamellaktig farge er den klar (se bilde på punkt 10).

 

 

Hell den varme fløten i det smelta sukkeret mens du rører.

 

 

Rør inn smøret og saltet (en klype eller to av sistnevnte).

 

 

 

Spe med øl, litt etter litt, mens du rører.

 

 

La den surre i kjelen et par-tre minutter, mens du rører.

 

 

Avkjøl sausen i romtemperatur, og deretter i kjøleskap. Den holder seg i kjøleskapet i et par uker, og kan også fryses til senere. Jeg helte den på en praktisk spruteflaske.

 

 

Nå har du litt tid til å rydde opp etter deg på kjøkkenet.
Rydding er viktig.
Rydding er nesten viktigst.

 

Når kaken er ferdig, avkjøles den i romtemperatur. Ikke sett den i kjøleskapet før den er helt avkjølt.

 

 

Tildekket holder den seg i flere dager i kjøleskapet, og den kan også fryses. Det er supert å ha denne på lur i frysen i tilfelle du får uventet besøk, den tiner på få strakser!

 

 

Varm den gjerne i mikroen før servering, og unn dine gjester en kule med vaniljeis ved siden av.

 

 

Kommer snart på bloggen: Boffsemesk

 

— — — — — — — — — — — — — — — —

Følg Ølbryggerfrue på Facebook

Følg Ølbryggerfrue på Instagram

Subscribe
Notify of
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments