Pizzasnurrer med øl, mask og skinke
Her kommer oppskrift 2 av 2 på pizzasnurrer. Denne her er med meskekorn, mens den jeg postet i går var med meskemel, øl og kjøttsaus.
350 gr hvetemel + litt til
100-150 gr meskekorn
25 gr tørrgjær
1/2 ts salt
1 dl øl (lys type)
1,3 dl vann
2 ss oliven- eller rapsolje
(Dette blir 16-18 snurrer)
Les hvordan du oppbevarer mesken etter bryggingen…
Ølen jeg brukte var Radix Lecti IPA fra Westum Hjemmebryggeri.
Fyll:
Det du måtte ønske, egentlig. Jeg valgte å bruke hjemmelaget pizzasaus, skinke og mais.
Ost trenger du uansett, seff.
- Bland hvetemel, salt og tørrgjær i en bolle, før du blander i meskekornene.
- Varm opp øl og vann til ca 30 grader, og bland dette + oljen med det tørre. Elt deigen godt sammen. Evt kan du bruke en kjøkkenmaskin; 5 minutter på lav hastighet, deretter høy hastighet i et par-tre minutter.
- Sette deigen til heving på et lunt sted til den når dobbel størrelse (ca 40 minutter).
- Mens deigen hever, har du tid til å gjøre i stand fyllet. Pizzasaus kan du enten kjøpe ferdig, trylle sammen din egen spesialitet eller prøve den superenkle pizzasausoppskriften her:
Tøm en boks med grovhakkede tomater i et dørslag, og la det renne fra seg i noen minutter.
Imens kan du finhakke en øl (atte hæ…? Nå har jeg seriøst blitt skada av å være ølbryggerfrue ass, jeg mente seff LØK) og et par hvitløksfedd, og surre dette lett gyllent i ei stekepanne.
Flytt så tomatene over i en bolle, og mos dem med en stavmikser (eller du kan la være, om du liker tomatbiter på pizzaen). Hell så tomatsausen over i panna med ølen (atte det var…? Løk, for helvete! L-Ø-K!), og smak til med en klype sukker, salt, pepper og basilikum eller oregano. La dette surre et par minutter, og voila – sausen er klar.
Ønsker du kraftigere tomatsmak kan du tilsette ketchup eller tomatpurre (sistnevnte bør du da la surre i panna med løken et minutts tid, for å fjerne råsmaken).
- Sett stekeovnen på 225 grader. Dryss litt hvetemel på bordet og hvelv ut deigen. Et alternativt tips jeg har lært av Wenche i God Morgen Norge (og Wenche veit hva hun snakker om!) er å ha litt olje både på bordet og hendene, så slipper man å bruke så mye mel.
Konsistensen på deigen vil nok variere utifra fuktigheten i mesken, så juster evt med litt mere hvetemel. Bare pass på at det ikke blir for mye av det gode. Deigen skal være smidig, men ingen melklump.
- Elt godt, og forme deigen til en avlang bolle før du kjevler du ut deigen til en rektangulær leiv.
(Jada, dette er feil deig – fordi jeg glemte å ta bilde av den riktige deigen…)
Fordel saus på deigen. Dryss så over skinkebitene, ca halvparten av osten og eventuelt andre godsaker du ønsker. Hos meg ble det mais.
(Shhhh, vi bare later som at dette er skinke, ost og mais)
Så ruller du sammen deigen fra ene langsiden. Avhengig av hvor mye fyll du har valgt å legge på, kan dette være en litt grisete affære. Men litt gris gjør ingenting, det smaker like godt for det – og du er en superkokk uansett!
Deigen har nå altså blitt til en durabelig pølse, og denne skjærer du i 2-3 cm tjukke skiver. Legg skivene over på et bakepapirkledd brett (det blir to brett).
Fordel resten av osten på snurrene og dryss over litt oregano. Så er det swosh inn i ovnen i 15-20 minutter, avhengig av hvor godt stekt du liker dem. Følg med mot slutten, så de ikke blir brente på toppen.
Mens snurrene steker, så har du god tid til å rydde opp etter deg på kjøkkenet.
Rydding er viktig.
Rydding er nesten viktigst.
La de hvile et par minutter etter stekingen, og server så til sultne gjester!
Kommer snart på bloggen:
Cookies med øl, mørk sjokolade og bacon
Cookies med øl, hvit sjokolade og pistasjnøtter
Det er bare å glede seg!
— — — — — — — — — — — — — — — —
Følg Ølbryggerfrue på Facebook
Følg Ølbryggerfrue på Instagram
[…] Jeg lovte dere flere oppskrifter denne uka, og her er første oppskrift ut. Jeg lagde to typer pizzasnurrer på samme dag, denne med meskemel og en med meskekorn. […]