God jul!
Kjære alle sammen,
alle ølbryggere,
alle ølbryggerfruer og ølbryggergubber,
alle fine, fine lesere:
Nå har julefreden senket seg, så godt det lar seg gjøre i det ølbryggerske hjem. Let me remind you:
Denne rabagasten har fått besøk av sin lille Chihuahua-onkel, så da er det full julerulle all the way!
Sove kan man gjørra på nyåret lizm. Og julestrømpegaven sin kan man spre utover hele huset.
Treet er i alle fall pynta – og har fått stå i fred så langt.
Ribbe, saus og annet tilbehør er også allerede i boks, for det ordna frua i går. En liten lunk på godbitene i dag, og man har spart seg en hel juleaften på kjøkkenet!
Her i huset er jula en god miks av tradisjoner og nyvinninger-som-etterhvert-blir-tradisjoner. I toppen av treet f.eks. så er stjerna byttet ut med denne:
Mens på julebordet står bestemors gamle figurer. Litt slitte på toppen, men de bringer gode minner i stua hvert år.
Alle hodeskaller og skjeletter har fått nisselue, store som små.
Mens julestrømpene våre har bikket tre tiår i alder.
Det skjulte seg masse digg i disse i dag morges. Men igjen er det vel et bevis på tidens tann at man ikke sluker alt på én gang lenger.
Min strømpe inneholdt også et sjørøverkart, som viste vei til en pakke med salte lakrispiper!
Men noe som man MÅ spise seg forderva på er hvite kakemenn. Disse liker Ølbrygger´n helt ferske – også på julekvelden! Men man kan lure på hvor vellykka årets tredje batch ble. Er det bare meg eller ligner denne denne boxeren mistenkelig på en sel?
Oh well, litt mer mel gjorde susen.
Noe jeg kommer til å savne fremover er julekalenderne mine. Bortskjemt som jeg er så hadde jeg to stykker: Lakriskalender fra Johan Bülow og kaffekalender til Dolce Gusto-maskinen. Det har vært en deilig start på dagen de siste 24 dagene!
Utover jula ser jeg for meg at frokosten blir mer sånn:
Men…
Second breakfast blir hjemmelaget sylte med rødkål på lefse – et MUST hver jul!
Under mekkinga av sylta, som forøvrig lå i press under to ølkasser.
Boffsene har også fått sitt eget juletre, for det var Ølbrygger´n bestemt på at det måtte de bare ha.
Men nå må snart sjøla her komme seg ut på kjøkkenet og forberede julemiddagen. Ved komfyren står allerede grøtnissekjerringa klar (som også er arvet fra bestemor), sammen med julebrettet jeg brukte hele jula i fjor på å ferdigstille (dårlig planlegging, kalles det).
Ølbrygger´n har ansvaret for pinnekjøttet (siden jeg er like glad i det som øl), før han tar på seg julekilten sin.
Hvis han klarer å ta seg en pause fra Smaksprøvemottaket, that is. Det har vært flere enn de tre vise menn på døra her de siste dagene, for å si det sånn. Skulle ikke undre meg om julenissen stikker innom for ølsmaking etter at pakkene er levert til alle verdens barn rundt om.
Derfor bør jeg vel skifte til noe staselig etterhvert jeg også, selv om jeg trives godt i min nye t-skjorte.
Så vi får bare hive oss rundt her, men jeg måtte jo gi et lite innblikk i ølbryggerjula vår. Følg oss gjerne på Insta for flere innblikk underveis i feringa.
Og mens jeg først har dere her…
Tusen, tusen takk for at dere følger oss!
Takk for at dere liker, deler, kommenterer og sender meldinger!
Takk for at dere gjør ølbryggerfrustrasjon til en sann glede!
Takk for at dere er dere!
Ha en riktig god jul, alle sammen!
Hilsen Ølbrygger´n og frua
Juleklemmer i massevis fra oss 🙂